Classon fietshelm met richtingaanwijzer, remlichten en camera

De Classon is een slimme fietshelm die je een seintje geeft als er auto’s in je buurt komen en die voorzien is van remlichten, richtingaanwijzer en een camera. Deze fietshelm verhoogt de veiligheid op de fiets. En naast al deze functionaliteiten ziet de Classon fietshelm er ook nog eens mooi uit.

 

Fietshelm met blinde vlek detectie

De slimme fietshelm geeft je een seintje wanneer auto’s je van achteren naderen zodat je daar op kunt anticiperen en betere beslissingen kunt nemen op de weg. De camera’s (voor en achter op de helm) scannen de omgeving. Deze informatie wordt geïnterpreteerd door een algoritme en je meegedeeld aan de hand van de zogenaamde visor interface. Een (niet storend) licht onder de helm knippert als er auto’s van achteren komen om je op die manier te waarschuwen.

Intuïtieve richtingaanwijzer

De ingebouwde bewegingssensoren in de fietshelm kunnen je bewegingen uitlezen en weten als je bijvoorbeeld je hand uitsteekt om de bocht om te gaan. Als deze beweging gedetecteerd wordt, gaat ook automatisch de richtingaanwijzer op de fietshelm aan. Op de helm wordt dit aangegeven door lichten aan de voor- en achterkant van de helm, zodat je goed zichtbaar bent voor anderen.

Remlichten worden automatisch ingeschakeld als je snelheid vermindert

Als de geïntegreerde versnellingsmeter in de fietshelm detecteert dat je snelheid afneemt gaan de rode remlichten aan de achter kant van de fietshelm automatisch aan.

Ingebouwde camera in de fietshelm

Je rit wordt automatisch opgenomen met de ingebouwde camera. Dit kan van pas komen bij een ongeluk maar je kunt je rit ook delen met vrienden via video’s of animated gif. Daarnaast zou je je rit zelfs kunnen live streamen.

Zie hoe de Classon helm werkt in video

De Classon helm is een succesvol Indiegogo project en naar verwachting aan het einde van het jaar beschikbaar. Voor meer informatie, check de Classon website

Voor andere (minder smarte maar niet minder veilige) fietshelmen:
Check Bol.com