De Coros LINX Smart Cycling Helmet – een slimme connected fietshelm met navigatie

Het slimme aan de Coros LINX Smart Cycling Helmet is dat (naast het beschermen van je hoofd bij een fiets ongeluk) de fietshelm geluid je oren in stuurt zonder dat er iets in je oren zit. Op deze manier kun je bijvoorbeeld muziek goed horen, maar zijn je oren vrij om ook het verkeer om je heen te horen. De helm doet dit door geluid om te zetten in trillingen die direct je binnenoor in gestuurd worden. Deze trillingen worden verstuurd door een apparaatje dat aan de gesp van de helm vast zit. Het lijkt een origineel idee en een stuk veiliger dus dan met oordopjes in te rijden.

 

Bluetooth verbinding naar je telefoon

De slimme fietshelm verbind je via bluetooth met je smartphone. De Coros helm kan naast muziek ook dingen als telefoongesprekken en navigatie informatie doorsturen naar je oren. De helm wordt geleverd met een zogenaamde smart remote die je op je stuur kunt plaatsen. Hiermee kun je het geluid harder en zachter zetten, en bijvoorbeeld een volgend nummer afspelen van je playlist. Voor navigatie heb je wel de Coros Smartphone App (Android en iOS) nodig, maar in de toekomst gaat deze app ook samenwerken met andere fiets apps.

De helm is wel prijzig – £189.97 (ca. €217,40) incl. BTW en verzending naar Nederland. De helm is nog niet in Nederland te koop maar is wel te bestellen op de Coros website.

Meer informatie

Voor meer informatie en het bestellen van de Coros helm, check de Coros website.

Voor andere (minder smarte maar niet minder veilige) fietshelmen:
Check Bol.com