De Shoka bell – fietsbel, fietslamp, gps, fietsnavigatie en anti-diefstal in één

Wat is de Shoka bell?

De Shoka bell is de ultieme fiets gadget, het is nl. een fietsbel, fietslamp, navigatie en anti-diefstal waarschuwing in één. De ultieme fietsgadget dus.

 

Fietsbel

De Shoka Bell installeer je op je stuur met behulp van een magnetische houder. In zijn meest elementaire vorm is het een fietsbel, maar in plaats van slechts één geluid, kun je uit acht verschillende beltonen kiezen. Het volume van de bel kun je op eenvoudige manier instellen.

Navigatie

Daarnaast levert de Shoka bell je ook een navigatiesysteem. Als je de Shoka bel aan je telefoon koppelt wijst de bel je met behulp van een duidelijk zichtbaar patroon de goede kant op. En nog interessanter – in plaats van je de snelste route te wijzen, selecteert de app de veiligste route. Daarnaast connect de Shoka Bell met de Shoka community waardoor het ook mogelijk is om inzicht te krijgen in de beste paden van lokale fietsers en real-time updates over verkeersomstandigheden.

Verlichting

Daarnaast is er een snelheidsgevoelig licht aan de voorkant die automatisch in lage lichtomstandigheden zal aanzetten en het montagesysteem verdubbelt als veiligheidsmaatregel.

Waar stond mijn fiets ook al weer geparkeerd?

Ook onthoudt de Shoka bell waar je je fiets hebt geparkeerd, en waarschuwt het apparaat je als iemand er met je fiets vandoor probeert te gaan.

Shoka bell
Shoka bell

Technische specificaties

De Shoka Bell heeft een batterij die 200 uur meegaat voordat je de batterij opnieuw moet opladen. Ook de stuurbevestiging moet opgeladen worden, deze moet elke twee maanden opgeladen worden. De Shoka bell is Gemaakt van aluminium, waterdicht en komt beschikbaar in verschillende kleuren.

Waar kun je de Shoka bell kopen?

De Shoka bell ziet er uit als de ultieme gadget voor fietsers. De productie van het apparaat loopt echt wat vertraging op (niets nieuws voor een Kickstarter project). Op dit moment is de verwachting dat de Kickstarter backers hun Shoka bel in december 2017 ontvangen. Hopelijk is de slimme bel daarna voor iedereen te koop.