Omata One – de analoge GPS fietssnelheidsmeter

Hou je van moderne techniek in een mooi analoog jasje? Dan is de prachtige OMATA One GPS fietssnelheidsmeter misschien iets voor jou. 

Moderne fietscomputer in analoge vorm

De OMATA One is een moderne fietscomputer gebouwd rond de One, een modern digitaal-analoog mechanisch uurwerk. De OMATA One vertaalt GPS- en andere sensor gegevens naar nauwkeurige roterende mechanische bewegingen. Terwijl je fietst, bewegen de wijzers van de OMATA One mee. Je kunt je inspanningen dus directe terug zien in de beweging van de wijzers.

 

De OMATA One toont vijf gegevenssets op de vier digitale draaiknoppen van de digitale controller: snelheid, afstand, hoogte, tijd en batterijniveau. En over batterijniveau gesproken, het klokje houdt het 17 uur vol op één oplading.De snelheidsmeter heeft een aluminium behuizing die waterdicht is. 

Met een komende firmware-update kunnen ze ook gegevens van ANT + -sensoren vastleggen en opnemen, zoals vermogen, hartslag en cadans.

Video van de OMATA fiets snelheidsmeter

Dit is de kickstarter video, maar de Omata is inmiddels te koop. 

Met de OMATA Utility-app (iOS met Android in openbare bèta) kun je je ritten downloaden en de samenvatting van je rit bekijken. Gegevens van je ritten worden opgeslagen als standaard FIT-bestanden, waardoor de OMATA One volledig compatibel is met het bestaande ecosysteem van online fitnessdiensten zoals Strava.

De OMATA One wordt geleverd met een USB-A naar USB-C-kabel om op te laden (en als alternatief mechanisme voor gegevensoverdracht) en een K-Edge Pro-houder voor een 31,8 mm stuur met geïnstalleerd OMATA-inzetstuk.

De OMATA One is verkrijgbaar in twee varianten: in het grijs voor het metrieke stelsel (km)  op wit voor Mph. Aan dit mooie apparaat hangt wel een prijskaartje: $550.00.

Lees meer op de Omata website